Sök jobb inom litteratur

Om du älskar att läsa och har ett allmänt intresse för litteratur kan det vara en bra idé om du börjar jobba med det. Men att söka jobb kan vara svårt och därför får du nedan värdefulla tips inför att du ska söka jobb inom litteraturbranschen.

Skapa bra ansökningshandlingar

Att ha bra ansökningshandlingar är A och O för att du ska sticka ut i mängden och för att arbetsgivaren ska få inblick i vem du är och dina erfarenheter. Du behöver till exempel ett personligt brev. Det finns personligt brev mall på nätet där du kan skapa ett proffsigt personligt brev på bara ett par minuter. Du svarar på några frågor om dig själv och därefter kan tjänsten ta fram ett personligt brev åt dig. På så sätt kan du enkelt och smidigt få fram ett riktigt bra personligt brev som du kan lämna in till en bokhandel du vill jobba på eller till ett förlag.

Förutom att det personliga brevet är viktigt bör du också se till att ha ett CV. Du kan också skapa ett CV genom mallar på nätet om du inte har verktygen för att kunna göra det på din dator.

Sök jobb

När du har dina ansökningshandlingar kan du bifoga dem i dina ansökningar. Du kan hitta lediga jobb på nätet genom exempelvis LinkedIn, Indeed och andra jobbsökningssajter. Du kan också maila de företag du är intresserad av och göra en så kallad spontanansökan. Om du har tur blir du kallad till en intervju.

Leave a Reply

mts_best