Tips för att markera i dina böcker

Du är långt ifrån den enda som vill markera i dina böcker. Det är faktiskt väldigt vanligt att läsaren markerar något den tyckt extra mycket om för att sedan kunna hitta tillbaka till det stycke läsaren gillar. Det finns ett flertal saker du kan göra för att skapa markeringar i dina böcker och i det här inlägget kommer du att få några tips. Många saker vi kommer att nämna finns att köpa i butiker som säljer Kontorsmaterial och dylikt. Men innan vi går in på tipsen vill vi bara påminna om att du endast ska markera i böckerna om du själv äger dem. Annars finns risken att nästa låntagare eller personen du lånat boken av inte blir så glad. Men med det sagt är det dags att gå in på tipsen.

Lappar

Ett bra sätt att markera de sidor du lätt vill hitta är med hjälp av lappar. Du kan använda dig av ett vanligt papper. Men de flesta väljer att använda en post-it lapp. Fördelen med klisterlappar är att de kommer i olika färger. Du kan använda olika färger för olika typer av stycken. Till exempel blåa lappar där du blivit berörd av något du läst eller gula lappar där boken har fått dig att skratta. En annan sorts lapp du kan använda är en etikett. En etikett kan du använda för att klistra på eller i boken. Till exempel om du ska ge bort boken. Då kan du på etiketten skriva en hälsning.

Pennor

Något annat som kan vara användbart för att markera i dina böcker är pennor. En del använder sig av pennor för att stryka under delar av texten eller skriva något i marginalen. Men du kan också använda pennan för att skriva något på de lappar du använt för att markera upp i boken. Du bestämmer själv vad som passar dig bäst.

Gem

Sist men inte minst kan du också använda dig utav gem. Fördelen med att använda gem när du vill märka upp något i din bok är att du ser tydligt vilken sida det gäller. Det finns ett flertal olika typer av gem att välja bland. Det finns vanliga gem men det finns även gem i olika färger.

Leave a Reply

mts_best