Kokböcker

Vem uppskattar inte en bra kokbok? En kokbok med intressanta tips och bra recept är den perfekta presenten till de flesta. Däremot bör man lägga lite tanke bakom presenten och inte köpa vilken bok som helst. Den som tummen mitt i handen i köket behöver en helt annan bok än den som kanske redan har vunnit en matlagningstävling. Det är bra om du vet lite grann om personen du ska köpa kokboken till. Sju sorters kakor är inte den bästa presenten till en som lider av diabetes lika lite som en bok som tar upp allt om vad du kan göra med fläskkött till en muslim.

Kändisar och kokböcker

Många har blivit kändisar genom sin matlagning medan andra utnyttjar sitt kändisskap till att ge ut kokböcker. Det är lätt för redan kända personer att ge ut böcker, och även kokböcker, trots att de inte alls är kända för att laga mat eller baka. Kändisarna har sina fans som säkra köpare och trenden med kändisar som ger ut böcker har funnits ett tag. Att Oprah Winfreys kokboklanseras i januari 2017 kommer lite som en överraskning eftersom hon inte alls har blivit känd genom matlagning. Jamie Oliver däremot har blivit känd världen över på grund av sin kreativa kokkonst och han har gett ut ett flertal böcker med olika teman inom mat.

Kändisar som inte lagar mat

Förra året gavs det ut närmare 400 kokböcker i Sverige och trots att internet svämmar över av matrecept är kokböcker en stor marknad. Dessutom äter svenskar ute mycket mer än tidigare och därmed lagas mindre mat i hemmet. Ändå är intresset för matlagning stort. Nyligen kom Carola Häggkvist ut med sin bok ”En godare jul”. Själv medger hon att hon inte alls är ett proffs i köket och att hon aldrig har förknippats med matlagning. Trots detta ger sångerskan ut en kokbok där hon har samlat recept som ligger henne varmt om hjärtat och vi får ta del av bland annat hennes mammas ”Janssons frestelse”.

Leave a Reply

mts_best