När böcker byter ägare

Att återvinna och återanvända är smart, både för miljön och för ekonomin. Tack vare biblioteken är böcker någonting som vi alla är vana att läsa efter att andra har läst dem och det finns även en stor marknad för försäljning av second-hand böcker. Visste ni dock att det även finns någonting som heter bokbytardagar? Det är precis som det låter: en dag där folk samlas för att byta böcker med varandra.

Byt en bok mot en bok

De senaste åren har det uppstått ganska många liknande initiativ. Det finns till exempel många som medverkar på klädbytardagar, men nu verkar det som att begagnade böcker är den nya trenden. För att vara med på en bokbytardag måste man ha minst en bok att byta bort. Den ska helst vara i fint skick, fast den behöver inte se helt ny ut. Oftast byter man en mot en. Har du en bok får du då ta en bok som du tycker ser spännande ut med dig hem, medan någon annan går hem med din bok! Smart.

Upptäck en ny bok

Man behöver inte alltid spendera pengar för att få tag på nya saker eller upplevelser. Att återanvända böcker är ett smart sätt att spara på miljön på, samtidigt som det ger alla samhällsklasser möjligheten att vidga sin litterära upplevelse helt utan krav på köp. Precis som det finns lyxiga kontinentalsängar för varje stil finns det en bok där ute som passar alla smaker. På en bokbytardag behöver man inte vara rädd att man ska råka ta med sig fel bok. Eftersom det inte kostar något kan man våga chansa och då kanske man hittar en ny favorit.

Leave a Reply

mts_best